Komplett marketing terv a siker érdekében

Minden vállalkozó szeretné, ha a weboldala népszerű lenne az internet felhasználók körében, és jól szerepelne a Google találati listáiban. Ehhez azonban szakember bevonása szükséges, aki részletes tervet készít a mérföldkövekről, elvégzendő feladatokról.

Komplett marketing terv a siker érdekében

Mérföldkövek, célok tisztázása

A prémium ügyfelek rendszerint magasra teszik a mércét, amikor igénybe veszik a keresőoptimalizálással kapcsolatos szolgáltatásokat. Mindig a maximumra törekszenek, és ezt a szolgáltatótól is elvárják. Ők általában komplett tervet kérnek a szakemberektől, ami tiszta képet ad arról, hogy a vállalkozás honnan indul és hova szeretne elérni, a fejlődését pedig a SEO szolgáltatások hogyan tudnák a leghatékonyabban támogatni. Itt felmerülnek a rövid-, illetve hosszútávú célok, illetve minden olyan mérföldkő, amit a vállalkozó kiemelt feladatként kezel.

Elemzés, hibák feltárasa, változtatás

A komplett SEO terv összeállítása egy hosszabb folyamat eredménye, hiszen azt minden esetben meg kell előznie az alapos weboldal elemzésnek, és át kell tekinteni minden korábban elért eredményt. Adott esetben a szakember szükségesnek tarthat néhány változtatást, például a menüpontok felépítésének módosítását, a szövegírás átgondolását, új alapokra helyezését, de akár a honlap technikai részleteinek, például az URL címek átvariálását, új aloldalak létrehozását, képek átméretezését, vagy a szerver leváltását is javasolhatja.

Reagálás a külső tényezőkre

A komplett SEO terv egy írásos anyag, amit a prémium ügyfelek átolvasnak, és amennyiben nincs ellenvetésük, akkor jóváhagyólag aláírják. Időközben persze történhetnek olyan események, amik megkövetelik a terv módosítását. A szakembernek folyamatosan nyomon kell követnie a külső-belső tényezőket, és a legjobb tudása szerint kell reagálnia rá.