Kárrendezés kényelmesen

Ha autónkat valamilyen káresemény éri, legyen az sérülés, rongálás, baleseti kár, a biztosítóhoz kell fordulnunk, hogy kárunkat rendezni tudjuk. Ez elég sok adminisztrációval, ügyintézéssel jár, és ha tapasztalatlanok vagyunk ezen a téren, akkor különösen célszerű egy olyan szervizcéghez fordulnunk, amelynek szakemberei rutinosan levezénylik helyettünk a folyamatot, miközben autónkat is megjavítják, és a biztosítótársasággal is elrendezik a számlát.

Kárrendezés kényelmesen

Kárbejelentők, jegyzőkönyvek

A gépjármű kárrendezés során jellemzően kétféle eljárásról lehet szó, casco-biztosítás terhére történő illetve kötelező felelősségbiztosítás alapján indítandó kárrendezésről. A gyors és eredményes kárrendezéshez többféle dokumentumra is szükség van, amelyek elkészítésére, leadására figyelmet kell fordítani, ilyenek a baleseti bejelentő, a gépkocsi kárbejelentő nyomtatvány, a baleset helyszínén készült fényképek. Amikor a sérült gépkocsi bekerül a szervizműhelybe a baleset helyszínéről, akkor a kárszakértő részletesen felméri az állapotát, és kárfelvételi jegyzőkönyvben rögzít minden tényt. Ha a javítás során újabb bajokra bukkannak a szerelők a kocsi belsejében, akkor pótszemle készül. Aztán következik a gépkocsi megjavítása, az alkatrészek beszerzése, futóműállítás, fényezés, minden, ami szükséges, hogy a jármű újra forgalomképes legyen. A költségekről pedig a számlát a szervizcég átküldi a biztosítónak, amely a biztosítási szerződésnek megfelelően kifizeti, az önrészt természetesen a gépkocsi tulajdonosának kell rendeznie.

Közvetlen elszámolás a biztosítóval

A gépkocsi tulajdonosa úgy veheti át megjavított autóját, hogy nem kellett előtte megfinanszíroznia a javítási költségeket, mert a kárrendezésre is szakosodott szervizcég közvetlenül elszámol a biztosítótársasággal.