Heverőtípusok, amik alváshoz is ideálisak

Ágyvásárláskor fontos szempont, hogy a fekvőalkalmatosság hova kerül elhelyezésre, és a szobában mekkora alapterület áll rendelkezésre. Ha az egyik vendégszobában lesz a helye, ahol csak alkalomadtán lesz használat alatt, akkor nem feltétlenül kell franciaágyat venni.

Heverőtípusok, amik alváshoz is ideálisak

Hagyományos, fejtámlás heverők

A heverő alapvetően egy 90 cm x 200 cm méretű fekvőfelülettel rendelkező, egyszemélyes fekvőhely, amit jellemzően vendégszobában szoktak elhelyezni. Adott esetben ugyanis előfordulhat, hogy vendég érkezik a házhoz, akinek megfelelő fekvőhelyet kell biztosítani. Mivel a vendégszoba általában egy kisebb helyiség, ahol csak néhány alapvető bútor elhelyezésére nyílik lehetőség, ezért az ágy méretét tekintve sincs túl sok választási lehetőség. Az egyszemélyes heverők előnye, hogy rendszerint egy tágas ágyneműtartó is rendelkezésre áll, amiben kényelmesen el lehet helyezni az 1 fő alvásához szükséges komplett ágyneműt. Ami pedig a kínálatot illeti, meglehetősen gazdag választékból lehet válogatni, adott esetben pedig arra is van mód, hogy a vásárló az egyéni ízlésvilágának megfelelően válassza ki a szövetet a fekvőhely egyes elemeire.

Oldalfallal rendelkező heverők

Sokan nem tudják, hogy a heverőknek több fajtája is létezik, a fejtámlás változatok mellett ugyanis az odalfalas kivitelben készülő modellek is elérhetők. Ezek rendszerint 120 cm x 200 cm fekvőfelülettel rendelkeznek, tehát kicsivel nagyobb a méretük, mint a hagyományos kialakítású társaiknak, de ugyanúgy egyszemélyes férőhelyet biztosítanak. Elsősorban akkor bizonyulnak ideális választásnak a vendégszobában, ha a rendelkezésre álló alapterület lehetővé teszi a termetesebb fekhely elhelyezését. Ezek esetében is rendelkezésre áll egy tágas ágyneműtartó, ami nagyon praktikussá teszi a használatukat.