Ha meghibásodik útitársunk, a laptopunk

Ha meghibásodik a laptopunk, akkor legtöbbünknek fogalma sincs, mit tegyen, hol lehet a hiba. Amatőrként csak a legalapvetőbb hibafelderítési-hibaelhárítási lépésekkel tudunk megpróbálkozni.

Ha meghibásodik útitársunk, a laptopunk

Gyors és megbízható laptop szerviz Tatabányán

Ha nem indul el a gép, sötét marad a képernyő, de a LED-ek világítanak, akkor eltávolítunk minden perifériát, kihúzunk mindent az USB csatlakozókból, kiszedjük az adathordozókat, pl. a pendrive-t, kikapcsolunk, áramtalanítunk, esetleg az akkut is kiszedjük, de ha nagyon amatőrök vagyunk, akkor ezt már nem biztos, hogy meglépjük... Aztán megpróbáljuk újraindítani a gépet. Ha sikerült, akkor ügyesen megállapítjuk, hogy valamelyik perifériás eszköz csatlakoztatásánál keletkezett gond, aztán vagy ki tudjuk sakkozni, hogy melyiknél, vagy nem...

Ha nem sikerült, akkor vállunkra akasztjuk a laptoptáskát a megbokrosodott laptoppal, és elindulunk megjavíttatni. A laptop szerviz Tatabánya Újvárosban (Mártírok útja 81/b) biztosan gyorsan segíteni fog rajtunk (mert nagyon hiányzik ám a laptopunk!) és a gépünkön. A szakemberek gyorsan elvégzik az alapvető vizsgálatokat, amelyekből kiderül, hogy mekkora is a baj, milyen alkatrészek javítására, cseréjére van szükség, van-e raktárkészleten (nagy a raktárkészlet!), és mennyi idő múlva kaphatjuk vissza gépünket. Mivel tudják, hogy a laptopok a mai világban nagyon a gazdájukhoz nőttek, gyors határidőkkel vállalják a javításokat, 24 órán belül, ha bonyolultabb hibaeset adódott, külön beszerzést igénylő alkatrész hibásodott meg, akkor 48 órán belül.

Időnként akkor is érdemes felkeresni a szervizt, ha a laptop jól működik. A ventillátor áttisztítása, a billentyűzetbe, csatlakozókba ragadt “szöszök” eltávolítása, szóval egy szakszerű gyors felülvizsgálat sok későbbi hibát megelőzhet, meghosszabíthatja laptopunk élettartamát.