Edzésterv kezdőknek állapotfelméréssel

Sokan nem tudják, hogyan fogjanak bele az edzésbe, mert fogalmuk sincs arról, hogy hol kezdjenek hozzá. Milyen feladatokkal indítsanak, mennyi időt töltsenek a napi edzéssel, mi legyen az a végső reális cél, amit ha kitűznek maguk elé, akkor az előbb utóbb teljesül is.

Edzésterv kezdőknek állapotfelméréssel

Az edzésterv nagyon fontos eszköze a hatékony edzésnek, főleg akkor, ha ezt egy képzett személyi edző állítja össze a saját kezdeti állapotunkhoz igazítva.

Edzésterv kezdőknek profi személyi edzőtől

Egy személyi edző mielőtt bármit is mondana nekünk felméri az állapotunkat. Mennyire vagyunk jó formában, milyen állandó vagy tartós betegségeink vannak, mennyit eszünk, milyen a napi rutinunk és így tovább. Ezekből hamar kiderül, hogy milyen edzettségi szinttel rendelkezünk és milyen állapotban van a testünk.

Ezek után neki tud állni az edzésterv kidolgozásához, ami nem csak kezdők számára fontos. Tisztán látszik belőle a kiindulópont és a kitűzött cél is. Nem azon kell aggódni, hogy hány fekvőtámaszt tudunk megcsinálni 10 perc alatt. Ez senkit nem érdekel. Az csak egy szám. A fontos az, hogy a saját képességeinknek megfelelően edzzünk és fejlődjünk. Egy jól személyre szabott edzésterv kezdőknek elengedhetetlen az igazi fejlődéshez.

Egy bizonyos idő után szemmel látható lesz az eredmény és a kezdeti mérőszámokat is lehagyjuk majd. A jó alakért és az egészségért sokat kell tenni, sajnos nincs ingyen. Ezért is fontos egy olyan személyi edző, aki nem hátráltat, hanem minden nap velünk együtt dolgozik azon, hogy elérjük a célunkat.

Bővebben: ncse.hu