A hűtőkamra karbantartás fontossága

A hűtőkamrák tervezése, építése hozzáértő szakember közreműködését igényli. Ugyanakkor a rendszeres karbantartásról sem feledkezhetünk meg, ha azt szeretnénk, hogy a rendszer hosszútávon is megfelelően működjön. Az idő vas foga nem kíméli az alkatrészeket, kamra elemeket, így folyamatosan figyelni kell, hogy javításra, cserére szorulnak-e?

A hűtőkamra karbantartás fontossága

Hűtőkamra javítás helyett megelőzés

A hűtőkamra karbantartás a hibák megelőzését hivatott szolgálni. Az időközben felmerülő mechanikai vagy digitális problémák hatalmas károkat tudnak okozni. A kamrákat jellemzően nagyipari üzemekben, intézményekben, laboratóriumokban szokás használni. Egy gyárban, vendéglátóipari egységben, feldolgozó üzemben, sportcsarnokban, bevásárlóközpontban vagy szupermarketben folyamatosan biztosítani kell az áruk megfelelő hőmérsékleten történő hűtését. Ha a rendszerbe hiba csúszik, akkor könnyen előfordulhat, hogy a termékek, alapanyagok megromlanak. Ez pedig akadályoztatja vagy meg is hiúsítja a kiszolgálást, vásárlást. Ha viszont odafigyelünk, hogy a megfelelő időben és módon történjen a karbantartás, akkor ezek az incidensek elkerülhetők.

Karbantartás a hosszabb élettartamért

Bármilyen hiba is merül fel a hűtőkamra működése során, egy profi szakember meg tudja oldani. A rendszeres karbantartás jelentős mértékben megnöveli a hűtőipari berendezések élettartamát. Egy jól karbantartott kamra akár 15-20 éven keresztül is képes kiszolgálni az igényeket. A rendszert negyedévente érdemes átvizsgáltatni, hiszen olyan berendezésekről van szó, amik az év 365 napján, napi 24 órában megállás nélkül működnek. Ráadásul nap, mint nap magas nyomású hűtőközeggel üzemelnek. Ez különösen a nyári hónapokra igaz, amikor ez a nyomás még a szokásosnál is jobban megemelkedik.

További információ: frigoprofil.hu